HomeActueelEU moet christenvervolging Iran veroordelen

EU moet christenvervolging Iran veroordelen

Publicatiedatum: 14 mrt. 2019

Bijdrage van Bas Belder aan het debat over de mensenrechtensituatie in Iran
 
Veertig jaar Islamitische Republiek Iran plaatst ons voor absurde vragen. Welk nationaal veiligheidsgevaar voor Iran brengt het lezen van het Evangelie immers met zich mee? Let wel, het Woord van de ware geestelijke vrede in en door God! Echter, de echtgenote van een Iraanse predikant werd voor deze valse aanklacht tot een dubbele gevangenisstraf van maar liefst tien jaar veroordeeld.
 
Als christen gaat mij de verscherpte vervolging van de christelijke gemeenschap in Iran zeer aan het hart. Vraag ik te veel van de Europese Unie dat ook duidelijk te communiceren en te veroordelen richting het Iraanse bewind? In mijn woonplaats Apeldoorn komt een Perzische kerk in alle vrijheid samen. In Iran kunnen christenen zelfs niet meer in eigen huis onbevreesd hun geloof praktiseren.
 
Momenteel heeft het publieke gezag van de Iraanse clerus sterk ingeboet. Het resultaat van veertig jaar regeren met harde geloofsdwang. De EU dient niet dit Iraanse schrikbewind, maar juist alle vrijheidslievende Iraanse burgers te steunen!