HomeActueelSteun onafhankelijke kerken in Cuba!

Steun onafhankelijke kerken in Cuba!

Publicatiedatum: 3 jul. 2013

STRAATSBURG, dinsdag 2 juli 2013 — Europa moet met name de Cubaanse protestantse kerken steunen die niet aan de leiband van het regime lopen stelde de prominente Cubaanse politieke dissident en onafhankelijke journalist Guillermo Farinas (48) in reactie op vragen van europarlementariër Bas Belder (SGP). Een oproep die Belder van harte deelt en zal doorgeven aan alle Europese Instellingen (Raad, Commissie en Parlement).

Dr. Farinas verblijft deze week in Straatsburg om de hem reeds in 2010 door het Europees Parlement toegekende Sacharovprijs morgen officieel in ontvangst te nemen.

De Cubaanse psycholoog van professie is ervan overtuigd dat voor zowel de rooms-katholieke als de protestantse kerken een belangrijke rol is weggelegd in een toekomstig democratiseringsproces in communistisch Cuba. “Ook in de kerken waar de staat strikte controle op uitoefent zijn er geestelijken die zich niet laten knevelen. Zij zullen onmisbaar zijn in een nationale overgangsperiode.”

Het schrikbewind van de broeders Castro hield dr. Farinas ruim 11 jaar gevangen voor zijn strijd tegen de flagrante schendingen van de mensenrechten jegens Cubaanse burgers.