24 april 2024

SGP: meer sancties tegen Iran wegens aanval op Israël

De Iraanse aanval op Israël, komt Iran te staan op veel kritiek vanuit het Europees Parlement. Dat bleek wel bij een stemming en een debat, mede op initiatief van de SGP.
"Iran is al jarenlang de grote destabilisator van het Midden-Oosten. De recente grote aanval op Israël, bevestigt dat nog weer eens. Het hoofddoel van Iran is duidelijk: Israël van de kaart vegen", betoogde Bert-Jan Ruissen van de SGP in het Europees Parlement dinsdag.
Iran gebruikt terreurgroepen als Hamas en Hezbollah, evenals dubieuze bondgenoten als Rusland, Pakistan, China en Noord-Korea. "Daarmee is Iran dus niet alleen een bedreiging voor Israël, maar feitelijk voor de hele internationale gemeenschap."
De lange arm van de Iraanse Revolutionaire Garde reikt zelfs tot in Europa. De Iraniers in Europa weten erover mee te praten, zei Ruissen.
"Maar de Iraanse Revolutionaire Garde op de Europese terreurlijst plaatsen? Daarvoor zou volgens de EU geen juridische basis zijn. Onzin natuurlijk, dit is pure politieke onwil! De Iraanse Revolutionaire Garde moet zo snel mogelijk op de terreurlijst. Het sanctiepakket richting Iran moet worden uitgebreid", zo riep Ruissen de EU op. "Het roer moet om. Israël mag er niet alleen voor staan!"