23 juni 2021

SGP: protest tegen abortussteun Europarlement

 

De SGP en enkele andere partijen hebben protest aangetekend tegen een abortus-resolutie in het Europees Parlement. Ze vinden dat het Europees Parlement de eigen bevoegdheid overschrijdt met een oproep om abortus overal mogelijk te maken.

Een protestbrief heeft de steun gekregen van 155 nationale parlementsleden, onder wie de Tweede Kamerleden Kees van der Staaij, Chris Stoffer, Roelof Bisschop en de senatoren Peter Schalk en Diederik van Dijk van de SGP.

"Abortus  is en blijft een nationale zaak. Het past de EU helemaal niet om van abortus tot een Europees recht te maken, waartoe het rapport-Matic oproept", aldus Europarlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP). "Hier trekt liberaal Europa een veel te grote broek aan."

Ruissen noemt het ‘diep triest’ dat het rapport abortus een mensenrecht noemt. “Hoe kun je dat nu zeggen? Dit is de omgekeerde wereld. Het menselijk leven is beschermwaardig, ook het prille leven in de moederschoot."

Het Europees Parlement stemt donderdag 24 juni '21 over de resolutie van de Kroatische socialist Predag Matic. In het rapport noemt hij abortus een mensenrecht en roept hij op dit overal mogelijk te maken.

Als actie hiertegen heeft Bert-Jan begin juni met gelijkgezinde Europarlementsleden afgesproken een protestbrief te sturen aan Europarlementsvoorzitter David Sassoli. Ruissen heeft de brief vandaag verstuurd naar de parlementsvoorzitter.