8 oktober 2020

Protest tegen Palestijnse haat-schoolboekenSGP-Europarlementslid Bert-Jan Ruissen en 20 buitenlandse collega's hebben een brandbrief gestuurd aan de Europese Commissie over antisemitische Palestijnse schoolboeken. De boeken bevatten nog steeds hatelijke opmerkingen over Israël en joden, en verheerlijken het martelaarschap. Dit terwijl de Palestijnse Autoriteit elk jaar honderden miljoenen euro's EU-subsidie ontvangt.
Het Europees Parlement heeft in 2018 al opgeroepen om de schoolboeken te herzien. De Europese Commissie besloot in 2019 een onderzoek te laten doen. Een Duits tussenrapport blijkt nu echter vol fouten te zitten. Zo was niet gekeken naar Palestijnse schoolboeken, maar naar boeken die door Israël waren goedgekeurd.

Wat de SGP betreft, moet de EU-subsidie aan de Palestijnse Autoriteit eens heel goed tegen het licht worden gehouden. Dit mede omdat de Palestijnse Autoriteit het belastinggeld lijkt door te sluizen naar terreurorganisaties, zoals al eerder bleek bij een webinar van Ruissen.

brief