20 juli 2020

SGP wil opheldering over EU-subsidie Palestijnse organisatie

 

De SGP eist opheldering over EU-subsidie voor de Palestijnse organisatie PCHR. De partij wijst op berichten dat de vicevoorzitter van deze organisatie voorheen een terreurgroep leidde.
Europees Parlementslid Bert-Jan Ruissen stelt dat de Palestijnse organisatie daarmee niet voldoet aan EU-voorwaarden voor de subsidie. Ruissen heeft maandag schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie.
"Organisaties die zo duidelijk banden hebben met terreur, verdienen ons EU-geld niet", zegt Bert-Jan Ruissen. "Alleen voorwaarden stellen is niet voldoende. De voorwaarden moeten ook worden nageleefd en gecontroleerd!"
Het Palestijns Centrum voor mensenrechten heeft EU-geld gekregen voor een 3-jarig project voor gezondheidszorg in de Gazastrook. Vicevoorzitter Jaber Wishah van het centrum leidde voorheen de militaire tak van de Volksbeweging voor de Bevrijding van Palestina. Het Centum is ook betrokken bij de terreurbeweging "Mars van de Terugkeer" van Hamas.
Ruissen wil van de EU weten of de Palestijnse organisatie ook subsidie kreeg voor andere projecten. Hij wil ook dat het bedrag openbaar wordt gemaakt.