29 april 2021

Steun nodig voor christenen in Pakistan

Leven onder een deken van angst! Dat is de situatie waarin veel christenen, Ahmadi’s en ander minderheden in Pakistan zich bevinden. Met steun van de SGP vraagt het Europees Parlement aan de Europese Commissie om religieuze gemeenschappen in Pakistan te helpen.

"De christenen en andere minderheden in Pakistan verdienen onze steun. De situatie in Pakistan is zeer ernstig", zei Bert-Jan Ruissen in het Europees Parlement.

Schrijnend voorbeeld hiervan is een christelijk echtpaar: ze zijn veroordeeld omdat ze een godslasterlijk sms-je zouden hebben gestuurd, hoewel ze niet kunnen lezen of schrijven. De doodstraf hangt al zeven jaar boven hun hoofd, en beroepszaken worden keer op keer uitgesteld.
"De blasfemiewetten in Pakistan behoren tot de strengste ter wereld en worden heel strikt toegepast. Vaak nog op basis van valse getuigenverklaringen, met onvoldoende bewijslast", aldus Ruissen. "Christelijke meisjes worden ontvoerd en verkracht en gedwongen met hun aanvallers te trouwen en zich tot de islam te bekeren. Dit kan zo niet doorgaan."